Anlägg en skateramp i trädgården

Sporten skateboard har varit populär i decennier och utövas fortfarande i stor skala över hela världen. Många barn använder idag också kickbikes för att göra trick i samma ramper och parker där det körs skateboard.

Bygg en skateramp i trädgården

Om du har barn som gillar skateboard och/eller kickbike och ni har en stor trädgård som hör till bostaden så kan det vara roligt att anlägga en egen skateramp i trädgården. Du kan köpa både färdiga byggsatser i trä eller bygga själv. Om trädgården och budgeten tillåter kan du anlägga en större ramp eller park i cement.

För att arbeta med ditt projekt kan du behöva bra maskiner. Ett tips är att titta in på Blinto, en hemsida med auktioner på begagnade fordon där du kan hitta maskiner med bra kvalitet till ett riktigt schysst pris. Du kan också sälja vidare maskiner som du inte längre behöver. Här finns alltifrån verktyg till större entreprenadmaskiner.

För att bygga själva rampen är ett tips att titta på de färdiga byggsatser som finns, om du vill ha en mindre ramp kan du komma undan med bara någon eller några få tusenlappar. Det finns även beskrivningar i olika tidningar och på olika byggrelaterade sidor.

Tänk på placeringen

Tänk på rampens placering innan du börjar. Rampen bör stå på ett så plant underlag som möjligt, helst inte störa grannarna ljudmässigt: https://www.trelleborgsallehanda.se/nyheter/stors-av-skateboardramp-jo-anmaler-kommunen/ och även placeras långt ifrån fruktträd och lövträd så att ni slipper rensa skräp ur rampen eller riskera att halka på frukt och löv!