Högdalens skatepark

Högdalens skatepark är tillsammans med Stapelbäddsparken i Malmö den största betongskateparken i Sverige. Ett mer korrekt ord för Högdalens skatepark är ”skatevärld”, eftersom området egentligen består av flera olika skateparker. Inom skateparken finns till exempel en freestyle-yta, ett område för barn, ett Mega Ditch och en bowlride. För att ta sig runt till skatevärldens olika parker finns en gångväg som kan befaras med skateboard. Hela området är med andra ord avsett för skateboardåkning, och det är sammanlagt cirka 5 500 kvadratmeter stort. Bakom initiativet till parken stod skateboardföreningen Stockholm Sub Surfers.HighvalleySkateworld3D

Som den största skateparken i Stockholm är Högdalens skatepark varje år samlingsplats för flera stora evenemang. Ett exempel är festivalen ”Bowlstock”, som firar allt som hör skateboardkulturen till – bland annat skateboardåkning och musik. Under tre dagar i augusti hålls också varje år ”The Gathering”. Under dessa dagar är det fritt inträde till parken. År 2013 hade detta evenemang runt 2 000 besökare.

Om man vill göra något annat roligt med sina vänner från skateparken ska man istället för till Högdalen bege sig till O’Learys i Mall of Scandinavia. Där kan man nämligen spela lasertag, vilket är ett perfekt sätt att ha kul tillsammans, samtidigt som man får en chans att slå sina kompisar även utanför skaterampen.