Bygga en skateboardramp

Om man vill bygga en skateboardramp finns det en hel del man behöver tänka på. För det första behöver man veta hur den ska se ut och för det andra man behöver ha en plats att ställa den på där man kan använda rampen på ett säkert sätt. Dessutom behöver man ha material och verktyg för att bygga rampen. Om man har en egen trädgård med bra storlek kan man ibland bygga en ramp där. Om man inte har detta kan det bli svårt att bygga en ramp på bra ställe. Kanske kan man fråga kommunen om de har någonstans man kan bygga rampen, men då måste man vara beredd på att andra använder den och att den kan förstöras.

Att bygga en ramp för allmänheten

Om man inte kan bygga en egen skateboardramp hemma kanske man kan gå samman ett gäng och bygga en offentlig ramp som flera kan använda och ha glädje av. Det finns till exempel en ny ramp i Ljungby som flera personer har hjälpts åt att bygga men som nu allmänheten får vara med och använda. På så sätt kan individens kostnad för rampen hållas nere, och kanske kan kommunen betala materialet om man erbjuder sig att bygga rampen. Då kan man få en skateboardramp att åka på nästan gratis och det kan dessutom vara roligt att bygga den tillsammans med andra som har samma intresse. Har man möjlighet kan man bygga flera olika ramper och få någon att måla dem med häftiga färger och mönster så att ramperna också ser bra ut och håller lite längre. Bygget blir helt enkelt en allmännytta för alla som uppskattar att åka skateboard eller rollerblades.

Hur går man tillväga när man bygger ramp?

Det är bra att ha någon kunskap om hur en skateboardramp ska se ut innan man börjar bygga den. Kanske är det också bra att ha en ritning där alla mått finns med så man slipper tveka under själva bygget. Man måste se till att ha allt material tillgängligt, och detta kan med fördel beställas online hos buildor.se. När man har material, plats, ritning och eventuellt bygglov klart är det dags att börja bygga. Man måste se till att rampen får en stadig stomme som inte välter så lätt. Man måste även se till att klä in vassa hörn och kanter så man inte slår sig illa om man ramlar på dem. Se också till att inga långa spikar sticker ut från rampen och kan skada någon. När rampen är byggd kan man dekorera den efter egna önskemål.