Köp rätt skateboardutrustning

Skateboard är inte en dyr sport jämfört med många andra idrotter och fritidssysselsättning. Om du exempelvis jämför med hästhoppning eller jakt kan skateboardåkande utövas av nästan vem som helst. Du borde dock ställa vissa krav på utrustningen för att kunna maximera ditt skejtande och se till att du håller dig säker i flera avseenden. Dessutom finns det en kulturell aspekt i det hela med skateboardmode som är relevant för många skejtare. Du väljer själv vilken nivå du vill lägga dig på när det gäller inköp av material, men det kan vara kul att inventera bland butikernas utbud för att hitta rätt utrustning för dig.

Det viktigaste inköpet är förstås själva skateboarden. Det finns framför allt två typer av skateboards när det kommer till formen på Cropped shot of a young man doing a skateboarding trickhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pi/shoots/783796.jpgbrädan. En vanlig klassisk skateboard är den kortare varianten som passar utmärkt för att hoppa i ramper och lära sig tricks på. Den kan manövreras med snabba svängar och är enklare att få upp i luften. Den kontrasteras med den längre varianten – long boards – som är enklare att åka längre sträckor med. Med en long board kan du cruisa fram på vägarna och få bra fart. Den är däremot svårare att använda till tricks och hopp.

Även skorna påverkar ditt skejtande. Med ett par bekväma skor löper du mindre risk att drabbas av skavsår samtidigt som de också kan ha funktionella fördelar. Skateskor har normalt bättre grepp vilket hjälper dig som vill prova på nya tricks. Dessutom väljer många skejtare att köpa skor av rena utseendeskäl. Precis som många andra kulturer har det utvecklats ett mode inom skateboardgenren – och skor är i allra högsta grad en del av det. Märken som Vans och DC Shoes har funnits i över 50 år och har under den tiden sålt miljoner skor till skateboardfans.

Även om modebiten är kul att sätta sig in i är det viktigt att inte glömma bort säkerheten. Särskilt du som saknar längre erfarenhet av skejting kan behöva en bra hjälp liksom armbågsskydd och knäskydd. Det gör att du är bättre förberedd för att undvika skador om en olycka skulle vara framme.