Bygga eller köpa komplett skateboard?

Du har bestämt dig för att lära dig att åka skateboard, så du går in på internet för att kolla och se vad du ska köpa, så du kan börja lära dig att åka. Efter ett tag så inser du att det finns hur mycket som helst att välja mellan och du vet inte vad du ska köpa, men här kommer lite information om allt och hur du ska väja.

Kompletta skateboards eller köpa delarna separat

Det finns två olika sätt att köpa en skateboard på internet och det är en komplett skateboard eller så köper du alla dina dela separat – det är de två sätten.

När du köper en komplett skateboard så är det bara att ta ur den ur sin kartong och börja åka direkt. När du köper delarna separat så behöver du bygga ihop den först. Många som åker tycker att det är mycket skönare att få bygga ihop sin egen bräda istället för att köpa den komplett. När du köper delarna separat så finns det fem delar du måste ha för att den ska bli komplett och fullt fungerande. Delarna du behöver införskaffa är deck, truckar, däck, kullager och skruvar för du ska kunna åka på brädan.

Bygga skateboarden

Om det är så att du har köpt en skateboard som inte är komplett, så blir det lite trevligt pyssel med att bygga ihop den när den väl kommit i sitt paket. Det är mycket lättare än somliga tror att bygga skateboard, och dessutom ger det dig en känsla för hur den är byggd. Även om du köpt den komplett från början kan det ibland behövas mekas lite, byta något som blivit utslitet eller sköta om kullagren. Det är inte svårt, bara lite pilligt ibland, men ändå en del av hobbyn för att brädan ska leva längre.

Det som kan vara svårt är att få till grip tape, det är det svarta som sitter på ovansidan av din skateboard. Den enklaste förklaringen för hur du ska få fast den är som att tänka på hur ett plåster fungerar och hur du använder det.

Dags att åka

Nu är det äntligen dags att börja lära dig att åka skateboard, och det finns inga korrekta sätt att lära sig att åka, Alla lär sig på sitt sätt. Vissa kanske vill åka ner till en skateboardpark och lära sig, andra vill vara på en stor parkering, eller så kanske man vill lära sig att åka på sin tomt. Då kan det vara så att du kanske vill bygga något som du kan lära dig att åka på, byggmax har allt du behöver för att kunna bygga till exempel en ramp och en rak yta. Skulle det vara så att du inte har verktygen hemma för att kunna bygga så är det lugnt eftersom Byggmax även har alla verktyg som du kan tänkas behöva för detta projekt.

Lycka till med ditt brädbygge, din ramp eller vad du nu vill bygga. Glöm inte bort säkerheten bara och använd hjälm när du åker i ramperna.