Nybörjare – Så kommer du igång med din bräda

Funderar du på att lära dig åka skateboard i sommar eller har du kanske redan kommit igång, men känner att du inte riktigt hittat balansen ännu? Att åka skateboard kan se väldigt lätt ut för blotta ögat, men det är betydligt knepigare än man kan tro. Om du sitter ner så kan du troligtvis ta dig fram en bit utan att falla av, men att stå ut är minsann inte lika enkelt.

Att klara av att åka och hantera en skateboard är dock väldigt roligt så om du funderar på att komma igång, tveka inte! Du kommer att kunna använda dig av din bräda för att ta dig fram på otroligt många vis och det bästa är att du dessutom är riktigt miljövänlig på köpet. Du kan ta dig till ditt nyöppnade företag som du startade igång med hjälp av https://www.capcito.com/sv, åka till mataffären när du ska handla mjölk, komma snabbare iväg till bussen eller ja, när helst du önskar.

Vi har samlat några riktigt bra nybörjartips som du kan använda dig av för att komma igång säkrare, snabbare och mer effektivt! Håll tillgodo!

Bromsa!

Du måste lära dig att bromsa! Så är det bara. Många tror att när man väl har fått upp en bra fart så vill man göra allt i sin makt för att behålla denna, men så fungerar det inte riktigt. Bäst är att använda sig av foten för att bromsa och det är också det säkraste alternativet för nybörjaren. Om du vill bromsa genom att så kallat “slidea” så behöver du betydligt mer träning först.

Använd mer än en fot

Du har en sida av din kropp som är starkare och som du använder dig mer av än den andra, men när det kommer till att åka skateboard kan det vara bra att låta båda sidorna vara lika aktiva. Med det menar vi att du ska lära dig att sparka fart med båda fötterna istället för med bara en. På så sätt kommer du att kunna åka längre, just eftersom du inte blir trött lika snabbt.

Pusha rätt

Ett vanligt nybörjarmisstag är att man står med bakfoten när man börjar att pusha fart, alltså att man använder sig av foten på brädan för att ta sig framåt. Gör inte det! Se till att det är bakfoten som du använder dig av för att göra fart och använd framfoten för att stå stadigt och hålla balansen på brädan. Inte nog med att det är säkrare, så är det också enklare.

För mycket skydd gör dig sämre

Du blir per automatik inte sämre för att du skyddar dig mycket, men tänk såhär: om du sätter på dig en komplett hockeyutrustning kommer du inte att vara det minsta rädd för att ramla. Om du inte känner någon form av rädsla för att ramla och slå dig så kommer du inte heller anstränga och koncentrera dig lika mycket. Hjälm och handskar räcker!