Så lär du dig åka skateboard

Att åka skateboard kan verka som en utmanande aktivitet för nybörjare. Det är också en tuff sport att ägna sig åt innan du har fått in de rätta takterna. Du får räkna med en hel del blåmärken och skrapsår i början – och även de bästa ramlar då och då. Det behöver dock inte avskräcka dig ifrån att prova på det. Om du verkligen vill lära dig att åka skateboard finns det många sätt att lära sig det på. Här är några knep som gör det lättare för dig att bli en duktig skateboardåkare på kortare tid.

Skateboardåkare – eller skejtare, som de ofta kallas – har alla intresset för sporten som gemensam nämnare. Det innebär att de ofta Birmingham, United Kingdom - March 14, 2014: Two skateboarders on a ramp, one performing a flip kick, the other leaning against the railings at the top watching with headphone's in his ears.välkomnar nya utövare som vill utvecklas inom skateboardåkandet. Med sin egen nybörjarkarriär i färskt minne ser de gärna till att föra vidare sina egna kunskaper och på så sätt ge en hjälpande hand till nybörjare. Det kan du dra nytta av genom att ta kontakt med mer rutinerade skateboardåkare och be dem komma med tips. Oavsett om du befinner dig på gatan utanför ditt hus eller i en skateboardpark har du ofta goda chanser att komma i kontakt med hjälpsamma skejtare.

Det kan också vara klokt att göra en översikt över din utrustning när du vill börja med skateboarding. Det är lättare att bli en bra skejtare om du har en skateboard som håller måttet. Det innebär inte att du behöver köpa en bräda för flera tusen, men det finns vissa skateboardbrädor som är enklare att manövrera för nybörjare än andra. Med lite större stabilitet blir det enklare att hålla balansen och utföra enklare tricks i början innan du kan ge dig vidare till nästa nivå.

Utrustning och vägledning tar dig dock bara en viss sträcka. Resten måste du sköta på egen hand. Därför är den allra viktigaste framgångsfaktorn att du lägger ned tiden som krävs på träning. Du behöver tillbringa en hel del timmar på brädan innan den känns som en del av dig. Det betyder att du måste tycka att skejting är kul – åtminstone största delen av tiden – eftersom du kommer att behöva träna mycket för att bli bra. Det är dock viktigt att lyssna på kroppen och ta det lugnt om du exempelvis är förkyld eller har feber.